Gå til sidens indhold
Billede fra Århus Rådhus

Byrådssalen

Byrådssalen på Aarhus Rådhus danner rammen om byrådets møder. Den er tegnet af rådhusets arkitekter Arne Jacobsen og Erik Møller og blev indviet i 1941. Sammen med den øvrige del af rådhuset blev den fredet i 1995 på grund af de arkitektoniske værdier.

På byrådssalens vægge hænger portrætter af tidligere borgmestre. Væggene er beklædt med cubamahogni, og gulvet er dækket af et 250 m2 stort tæppe, der forestiller et kort over byen. Tæppet er knyttet af 8 millioner garnender.

 

Stolene i salen er, ligesom forsiden af byrådsmedlemmernes borde, beklædt med guldpræget svineskind. Lamperne, der er fremstillet af i matpoleret messing og specielt udformede glasskærme, er tegnet af rådhusets arkitekter.

 

På balkonen er indrettet tilhørerpladser og presseloge.

 

Et stort maleri pryder ydersiden af byrådssalen, som vender ud mod rådhusets forhal - 'trafikhallen', som den også kaldes. Vægmaleriet, der bærer titlen 'Et menneskesamfund', er skabt af maleren Hagedorn Olsen. De forskellige bygninger i billedets baggrund er symbolerne på bysamfundet i Aarhus. Maleriet er skænket af Ny Carlsbergfondet i 1946.

 

Billedgalleri: Byrådssalen

 

Kontakt

Raadhuset

Byrådssekretariatet

Borgmesterens Afdeling

Rådhuset vær. 280

8000 Aarhus

Telefon: 89 40 22 50

E-mail: 

 
 
 

Opdateret: 03.9.2015

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Byrådssekretariatet

Telefon: 89 40 22 50

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code