Gå til sidens indhold

Aarhus Symfoniorkester

Aarhus Symfoniorkester blev grundlagt i 1935 som det første professionelle symfoniorkester udenfor København, og det er et af Aarhus' kulturelle flagskibe.

Kernen i orkestrets koncertarbejde er symfonikoncerterne. Dertil kommer gratis lørdagskoncerter, familiekoncerter, sommerkoncerter og kammerkoncerter.

 

I august 2007 indviede Aarhus Symfoniorkester Symfonisk Sal i Musikhuset Aarhus i Musikhuset nye, flotte tilbygning. Dermed er orkestret nu omsider hjemme Musikhuset Aarhus, hvor Symfonisk Sal danner rammen om såvel prøver som koncerter.

 

Aarhus Symfoniorkester giver også en lang række skolekoncerter og lokalcenterkoncerter i løbet af året. Ligeledes spiller orkestret til Den Jyske Operas opførelser og til SPOR-festivalen for ny musik.


Amatørkor, børnekor, gymnasiekor og Det Jyske Musikkonservatorium samarbejder årligt med orkestret ved én eller flere koncerter, og orkestret samarbejder med Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.


Foruden koncertaktiviteterne udgør CD-indspilninger en væsentlig del af Aarhus Symfoniorkesters aktiviteter i løbet af en sæson.

Aarhus Symfoniorkester er organisatorisk opdelt i hhv. musikere samt administrative og tekniske medarbejdere.

 

Læs mere på Aarhus Symfoniorkesters hjemmeside (nyt vindue)

 

Åbningstider:

Mandag til fredag - 10.00 - 15.00

 

 

Kontakt

Aarhus Symfoniorkester

Musikhuset Aarhus

Skovgaardsgade 2c

8000 Aarhus C

Telefon: 89 40 90 90

E-mail: 

 
 
 

Opdateret: 22.5.2013

Afdeling: Kultur og Borgerservice

Send kommentar: Borgerservice og Biblioteker

Telefon: 89 40 22 22

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code