05.04.2018

Musikskolens Dag - Musik til Livet

Kom og prøv et instrument og hør spændende koncerter når Aarhus Musikskole fylder Musikhuset og Officersbygningen med sang og musik den 14. april.

Dato: 14. april 2018 kl. 10.00-16.00

Spillesteder: Musikhuset Aarhus – Caféscenen, Symfonisk sal og Torvet, Det Jyske Musikkonservatorium og Aarhus Musikskole, Officersbygningen.

Musik til Livet – Aarhus Musikskoles store festival

Kom og prøv et instrument og hør spændende koncerter når Aarhus Musikskole fylder Musikhuset og Officersbygningen med sang og musik. Oplev desuden et veloplagt Aarhus Symfoniorkester i børnehøjde til den gratis familiekoncert SIDE-BY-SIDE.

Aarhus Musikskole byder byens familier indenfor til en dag med masser af musik... Prøv selv! Du har mulighed for at overvære en lang række koncerter og workshops i løbet af dagen.

Kl. 10-11.50 er der instrumentjagt, hvor man kan prøve at spille på de mange instrumenter, der undervises i på Musikskolen. Dette foregår både i lokalerne på Officersbygningen og i lokalerne på Det Jyske Musikkonservatorium.

For de yngste er der Musik & Bevægelse workshops, hvor man sammen med mor eller far kommer ind i musikken.

Side-by-side: en unik koncert med Aarhus Symfoniorkester og elever på Aarhus Musikskole.

Kl. 12-13 er der gratis familiekoncert i Symfonisk Sal.

Når man går i musikskole og gerne vil lære at spille et instrument, er det svært at forestille sig noget større end at sidde midt i et stort professionelt symfoniorkester og spille med. Det får musikskoleelever lov til at prøve, når Aarhus Symfoniorkester inviterer dem til en stor fælleskoncert i Symfonisk Sal.

Koncerten vil forene musikskoleeleverne og deres venner i symfoniorkesteret, når de side-by-side giver den gas med en række forrygende klassiske mesterværker.

Fra kl. 13- 16 summer hele Musikhuset og Officersbygningen af koncerter. Kig indenfor.

Programmet offentliggøres på aarhusmusikskole.dk

• 18.06.2018

Festugen inviterer til traditionsrig koncert i Rådhushallen

Den folkekære sanger og charmør Dario Campeotto underholder i den smukke Rådhushal til den traditionsrige Festugekoncert med Aarhus Jazz Orchestra.
  • 15.06.2018

Forbud om afbrænding af Sankt Hansbål med mere

Østjyllands Brandvæsen indfører forbud mod afbrænding i det fri og afbrænding af bål, herunder også Sankt Hans bål. Brug af ukrudtsbrændere, mindre bålfade og grill m.v. er stadig tilladt.
  • 14.06.2018

Grønt tag på plejehjem giver bedre udsigt

Beboerne på Plejehjemmet Åbygård i Aarhus har fået naturudsigt efter det kedelige, flade tagpap er blevet beklædt med sedumplanter.
  • 13.06.2018

Flere i folkeskolen

Folkeskolen skal være det naturlige førstevalg. Det er formålet med den nye alliance som foreningen Danske Skoleelever sammen med landets fire største kommuner underskriver fredag den 15. juni 2018 til folkemødet på Bornholm.
  • 12.06.2018

Besøg Aarhus Kommunes nye hjemmeside

Efter otte år er det tid til at sende kommunens hjemmeside på pension. Om kort tid bliver den erstattet af en ny hjemmeside, som vi tester i øjeblikket.
  • 12.06.2018

Nu indvies Giber Å ved Vilhelmsborg

Giber Å slynger sig nu under Hovstien ved Vilhelmsborg efter en stor restaurering af området. De første fisk har allerede fundet vej gennem det nye vandløb.
    Onsdag den 13. juni indvies området officielt.
  • 07.06.2018

Medom hilser børn fra lukningstruet skole velkommen

Undervisningsministeriet agter at fratage den private skole Lykkeskolen i Gellerup sin økonomiske støtte, efter at skolen gennem længere tid har været i ministeriets søgelys.
  • 07.06.2018

Vis ekstra omtanke ved brug af ild

Tag dine forholdsregler i sommervejret og lad os hjælpes ad med at undgå brand.

Opdateret: 05.4.2018

Afdeling: Borgmesterens Afdeling