H. K. H. Kronprinsen fejres med folkefest i Aarhus

Der er lagt op til et brag af en folkefest, når H.K.H. Kronprinsen fejres den 21. maj i anledningen af sin 50-års fødselsdag. Aarhus byder Kronprinsen velkommen til tonerne af rådhusklokkerne, der spiller ”Happy Birthday.” Det bliver startskuddet til en spektakulær løbefest, hvor der vil være underholdning langs ruten og det hele sluttes af med en festlig fødselsdagskoncert i Musikhusparken.
Mens op mod 10.000 aarhusianere løber sammen med Kronprinsen, når han i anledningen af sin runde fødselsdag slår vejen forbi Aarhus til Royal Run den 21. maj, kan resten af byen heppe og nyde god musik.

”Jeg glæder mig over, at vi får et fantastisk Royal Run, som byder på en unik løbeoplevelse og viser byen fra sin bedste side. Der venter Kronprinsen og alle deltagerne en festlig begivenhed, og jeg er stolt over, at vi på byens gader og stræder kan give Kronprinsen en rigtig flot fødselsdagsfejring,” siger borgmester Jacob Bundsgaard.

Rådhusklokkerne spiller den kongelige løbefest i gang med fødselsdagsmelodien ”Happy Birthday” til ære for fødselaren. Herefter sendes Kronprinsen ud på de to løberuter på henholdsvis 10 km og en mil. Langs ruterne vil der være forskellig underholdning.

”Vi glæder os til at fejre Kronprins Frederik i Aarhus. Vi vil sammen med aarhusianerne skabe en folkefest i midtbyen, som både kronprinsen, aarhusianerne og besøgende kan være en del af. Vi skaber den helt rigtige Aarhus-stemning med sangere, der alle har tilknytning til Aarhus,” siger rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad, der skyder Kronprinsens løbeheat i gang.

Den kongelige fødselsdag fejres under overskrifterne ”Lyden af Aarhus” og ”Smagen af Aarhus”. Begge dele vil kunne opleves både i start- og målområdet i Musikhusparken og langs løberuterne.

Løberne kan glæde sig til, at der undervejs vil blive viftet med flag og spillet fødselsdagssang. Løberne på 10 km ruten får den enestående mulighed for at løbe igennem Slotsparken foran den kongelige families Aarhus-residens - Marselisborg slot.

Efter 8 km kommer løberne nemlig til et royalt gourmet-depot! For dem hvor tiden betyder mindre, vil det være muligt at tage en lille pause, nyde musikken og fristelserne fra de dygtige fødevareproducenter i Region Midtjylland.

Maden kan indtages til Aarhus Musikskoles Royal Teen Strings, der vil levere ægte hofmusik.

Det hele slutter i Musikhusparken, hvor hele Aarhus er inviteret til stor fødselsdagsfest. Her spiller Aarhus Jazz Orchestra op til Aarhus-fødselsdagskoncert med bl.a. Ida Corr, Bogfinkevej samt Kris Herman og Jeanette Bonde, der vil spille et Aarhus Medley af kendte Aarhus-sange.

Fejringen af Kronprinsen i forbindelse med Royal Run i Aarhus begynder i Musikhusparken den 21. maj klokken 10.45.

Se hele programmet i begivenheds-app'en AarhusGuiden.

• 18.06.2018

Festugen inviterer til traditionsrig koncert i Rådhushallen

Den folkekære sanger og charmør Dario Campeotto underholder i den smukke Rådhushal til den traditionsrige Festugekoncert med Aarhus Jazz Orchestra.
  • 15.06.2018

Forbud om afbrænding af Sankt Hansbål med mere

Østjyllands Brandvæsen indfører forbud mod afbrænding i det fri og afbrænding af bål, herunder også Sankt Hans bål. Brug af ukrudtsbrændere, mindre bålfade og grill m.v. er stadig tilladt.
  • 14.06.2018

Grønt tag på plejehjem giver bedre udsigt

Beboerne på Plejehjemmet Åbygård i Aarhus har fået naturudsigt efter det kedelige, flade tagpap er blevet beklædt med sedumplanter.
  • 13.06.2018

Flere i folkeskolen

Folkeskolen skal være det naturlige førstevalg. Det er formålet med den nye alliance som foreningen Danske Skoleelever sammen med landets fire største kommuner underskriver fredag den 15. juni 2018 til folkemødet på Bornholm.
  • 12.06.2018

Besøg Aarhus Kommunes nye hjemmeside

Efter otte år er det tid til at sende kommunens hjemmeside på pension. Om kort tid bliver den erstattet af en ny hjemmeside, som vi tester i øjeblikket.
  • 12.06.2018

Nu indvies Giber Å ved Vilhelmsborg

Giber Å slynger sig nu under Hovstien ved Vilhelmsborg efter en stor restaurering af området. De første fisk har allerede fundet vej gennem det nye vandløb.
    Onsdag den 13. juni indvies området officielt.
  • 07.06.2018

Medom hilser børn fra lukningstruet skole velkommen

Undervisningsministeriet agter at fratage den private skole Lykkeskolen i Gellerup sin økonomiske støtte, efter at skolen gennem længere tid har været i ministeriets søgelys.
  • 07.06.2018

Vis ekstra omtanke ved brug af ild

Tag dine forholdsregler i sommervejret og lad os hjælpes ad med at undgå brand.

Opdateret: 15.5.2018

Afdeling: Borgmesterens Afdeling