Gå til sidens indhold

Granuleret asfalt

Granuleret asfalt har ofte været brugt til veje eller anlæg af stier og pladser, men asfalt kan selvfølgelig også findes i jorden som opfyld eller diffust spredt i overjorden efter tidligere opbrydningsarbejder.

Forurening af den omgivende eller underliggende jord kan forekomme som følge af mange års udvaskning af tungere kulbrinter og tjærestoffer fra asfalten. Forurening af jorden kan også forekomme på grund af opblanding med asfaltstøv og asfaltfragmenter fra tidligere opbrydningsarbejder.

 

Finder du asfalt i jorden i forbindelse med et jordarbejde, skal du kontakte Virksomheder og Jord, så vi kan sikre, at eventuel overskudsjord fra lokaliteten bliver analyseret for relevante forureningskomponenter og efterfølgende anvist til godkendt jordtip eller modtageanlæg afhængig af graden af jordforurening.

 

Det er AffaldVarme, der har ansvaret for at anvise frasorteret asfalt til deponi eller godkendte behandlingsanlæg. Det er også AffaldVarme, der tager stilling til, om asfalten kan genanvendes. Har du yderligere spørgsmål om håndtering af affald kan du kontakte AffaldVarme´s affaldskonsulenter,


 


 


 


 

Kontakt

Muldvarpen Mulle

Jordgruppen

Center for Miljø og Energi Virksomheder og Jord

Grøndalsvej 1C

8260 Viby J

Telefon: 89 40 45 22

E-mail: 

 
 
 

Opdateret: 05.9.2017

Afdeling: Teknik og Miljø

Send kommentar: Teknik og Miljø

Telefon: 89 40 22 13

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code