Gå til sidens indhold

Børn født med handicap eller kronisk sygdom

At have et barn, som er anderledes er en svær opgave. Sundhedsplejen kan støtte dig og din familie.

Hvis dit barn fødes med en kronisk sygdom eller et handicap, eller hvis du er i tvivl om dit barns udvikling, kan du få særlig støtte i sundhedsplejen. Vi tilbyder vejledning og bistand i det omfang, der er behov for.

 

Sammen med dig vurderer vi, hvilken hjælp netop du og dit barn har brug for. Det kan være i forhold til at få en god kontakt til barnet, at opnå realistiske forventninger til børn i forskellige aldre, sikre god kommunikation fremover, særlig kost, søvn, motorik, opdragelse, at blive renlig samt sund følelsesmæssig udvikling mm.

 

Vi kan desuden være sparringspartner omkring hele familiens trivsel for eksempel i forhold til raske søskende og parforholdet.

 

Andre kan også hjælpe

 

Vi samarbejder med flere forskellige faggrupper, og kan etablere kontakt mellem jeres familie og relevante behandlere, for eksempel læge, sygehus, socialrådgiver, psykolog, diætist eller ergo- og fysioterapeuter.

 

Vi har også kontakt til daginstitutionerne, og kan evt. støtte dig ved overgang til pasning uden for hjemmet, ligesom vi følger børnenes udvikling både på folkeskoler og specialskoler.

 

Sundhedsplejen kan desuden være med til at sætte jer i kontakt med andre familier i lignende situation, eller videreformidle oplysninger om foreninger, kurser eller foredrag med relevant viden om netop jeres barns problemer.

 

Kontakt sundhedsplejersken i dit område, og få en snak om jeres behov.

 

Tilbage

 
 

Opdateret: 10.8.2015

Afdeling: Børn og Unge

Send kommentar: Sundhedsplejen

Telefon: 89 40 53 45

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code