Gå til sidens indhold

Specialklasser

Hvis dit barns udvikling kræver særlig hensyntagen eller støtte i undervisningen, kan han eller hun blive indstillet til en plads i en specialklasse.

Aarhus Kommune har specialklasser rundt om på kommunens folkeskoler.

 

I specialklasserne er der færre elever end i de almindelige klasser. Der arbejdes ud fra specialpædagogiske undervisningsmetoder eventuelt med særlige hjælpemidler, og undervisningen tilrettelægges ud fra den enkelte klasses sammensætning.

 

Personalet i specialklasserne har erfaring og kvalifikationer, så de kan give specialpædagogisk undervisning, der passer til dit barns behov.

 

De børn der kan, modtager hel eller delvis undervisning i en almindelig folkeskoleklasse i et eller flere fag.

 

For at få en plads i en specialklasse skal dit barn have behov for særlig hjælp og støtte i undervisningen, der ikke kan tilgodeses i en almindelig folkeskoleklasse. Dit barn skal også være indstillet til et specialpædagogisk undervisningstilbud igennem PPR og Specialpædagogik.

 

Som forælder kan du ikke selv indskrive dit barn i en specialklasse. Det er skolelederen på dit barns distriktsskole, der sammen med dig som forælder og PPR og Specialpædagogik finder ud af, om en plads i en specialklasse er det rigtige for dit barn. Det er også skolelederen på distriktsskolen, som kan indstille dit barn til en specialklasse.

 

Se en film om hverdagen i en specialklasse her.

 

 

 

 

Kontakt

PPR og Specialpædagogik

Børn og Unge

Grøndalsvej 2

8260 Viby J

Telefon: 89 40 37 77 (Kl. 09.00-13.00)

E-mail: 

 

Hvis der skal mere til i undervisningen

Skoler med specialklasser

 
 

Opdateret: 09.3.2018

Afdeling: Børn og Unge

Send kommentar: PPR og Specialpædagogik

Telefon: 89 40 37 77

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code