Gå til sidens indhold

Rådgivning og vejledning

Hvis du er bekymret for dit barns udvikling og trivsel, kan du få rådgivning og vejledning i PPR og Specialpædagogik.

Det kan være, at du er bekymret for, om dit barn trives i sit dagtilbud, i skolen eller derhjemme. Måske har dit barn ændret adfærd eller har svært ved at klare sig blandt jævnaldrende. Din bekymring kan også handle om, at dit barns sprog ikke udvikler sig, som du synes, det burde, eller at han eller hun har svært ved at læse og følge med i skolen.

 

Er du bekymret for dit barn, er det en god idé først at tale med personalet i dit barns institution eller skole. Det kan være en pædagog eller en lærer på skolen. Der er ofte forskel på, hvordan du ser dit barn, og hvordan de ansatte i dagtilbuddet, SFO eller på skolen oplever barnet. Sammen kan I vurdere, om der er behov for, at PPR og Specialpædagogik skal inddrages.

 

Du kan også altid henvende dig til PPR og Specialpædagogik og få en uforpligtende samtale om dit barn. Sådan en samtale bliver ikke registreret.

 

Derudover har du mulighed for at få råd og vejledning i PPR og Specialpædagogiks Åben Rådgivning.

 

Læs mere om Åben Rådgivning

 

Rådgivning og vejledning til personalet i dagtilbuddet og i skolen

Hvis dit barn går i dagtilbud er første skridt, at lederen af dagtilbuddet indkalder til Konsultativt Forum, som er et møde, hvor en eller flere medarbejdere fra PPR og Specialpædagogik deltager.

 

Går dit barn i skole, kan den pædagogiske leder på skolen indkalde til Specialcentermøde, hvor medarbejdere fra PPR og Specialpædagogik også deltager.

 

På disse møder vil der blive taget stilling til, hvad der skal gøres i dit barns sag, og hvem der gør det. 

Ofte vil fagpersonerne fra PPR og Specialpædagogik vejlede personalet i dagtilbuddet og i skolen, så de kan hjælpe dit barn.

 

Hvis du fortsat er bekymret for dit barns udvikling og trivsel, findes der en række forskellige tilbud til børn og unge med særlige behov for hjælp og støtte i dagtilbudet og i skolen i Aarhus Kommune.

 

Læs mere om indsatserne for børn med særlige behov

 

Kontakt

PPR og Specialpædagogik

Børn og Unge

Grøndalsvej 2

8260 Viby J

Telefon: 89 40 37 77 (Kl. 09.00-13.00)

E-mail: 

 
 
 

Opdateret: 22.2.2016

Afdeling: Børn og Unge

Send kommentar: PPR og Specialpædagogik

Telefon: 89 40 37 77

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code