Gå til sidens indhold

Mountainbikerute, Hasle Bakker

Ved Aarhus’ tredje højeste punkt ligger Hasle Bakker Mountainbike- ruten. Ruten er anlagt, så både nybegyndere og øvede kan benytte den.

Hasle Bakker er Aarhus’ tredje højeste beliggende punkt, og er et kunstig skabt bak­kelandskab af overskudsjord. På bakkekarmen kan man se ud over det meste af byen og bugten.

 

  • Mountainbikerute, anlagt med GPS koordinater
  • Udkigspunkter
  • Gå- og løbestier
  • QR-koder, bruges i skolemæssige sammenhænge, eks. naturfag
  • Ophold
  • Tæt på flora og fauna

 

Uanset om man er til at træne tekniske udfordringer eller have fart på, kan det lade sig gøre på mountainbikeruten i Hasle Bakker, også selvom vejret er skiftende.

Mountainbikeruten er anlagt, så man kan komme på den flere steder. Det vil sige, at der ikke er ét start og slut. Men flere cykleryttere mødes, der hvor stierne mødes mel­lem den store bakke og den grønne kilessti.

Der hvor rute og sti krydser hinanden, er der lavet forhindringer med sten og træ­stolper, så cykelrytterne ikke kan drøne over gå-løbestierne, og der er vægtet, at der er gode oversigtsforhold for alle parter, så man nemt kan færdes i parken samtidig.

 

 

Find os her

  

Lokation:  Hasle Bakker

                8210 Aarhus V

 

Ansøger:  Den Selvejende Institution 
                 Hasle Bakker, CO / 
                 Idrætssamvirke             

 

Tilsagn:     545.000 kr.


Link:      www.haslebakker.dk

Kommentar

"Aarhus1900 har træning tirsdag og torsdag kl. 17.30 - 19.00 - for motionister. Intervaltræning på begge bakker, op og ned, hvor både fart og teknik øves. Sports og motionsholdet, pigetræning – begyndere / øvede."(bruger Michael Almfelt / Aarhus 1900)

 

”Ruten er et rigtig fint bud på at komme ned, hvis man ikke er til den lige stejle vej ned af bakkerne.” Skolen bruger generelt bakkerne som adspredelse i undervisningen, når de har bevægelsestime.(besøgende fra Ellekærskolen, specialskole bevægelsestime Kim)

 

 
 

Opdateret: 09.9.2014

Afdeling: Center for Byudvikling og Mobilitet

Send kommentar: Planafdelingen

Telefon: 89 40 26 40

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code