Gå til sidens indhold

Program for åbningsfesten

De Bynære havnearealer indvies med et omfattende og farverigt åbningsprogram torsdag den 24. august. Kom og vær med til festen!


13.00-13.30: Officiel åbning af De Bynære Havnearealer (punkt A)

13.30-13.45: Japansk børne- og ungdomskor Little Phoenix - Aarhus 2017 og Aarhus Festuge (punkt A)
Det japanske børne- og ungdomskor LITTLE PHOENIX er i Aarhus i forbindelse med fejringen af 150-året for de diplomatiske forbindelser mellem Danmark og Japan. Kom og hør koret, der består af 22 drenge og piger i alderen 5-18 år. Til koncerten optræder de med et miks af japanske børnesange og nye popmelodier. I tråd med den japanske sangtradition krydres koncerten med dans og fortællende håndbevægelser. Koret har tidligere optrådt i Frankrig, Sydkorea, Spanien, Polen og Litauen.

13.30-14.15: Havnevandring - Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue og Realdania By og Byg (punkt A)
Tag med på havnevandring med landskabsarkitekt Kristine Jensen fra Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue og projektchef Peter Fangel Poulsen fra Realdania By og Byg. Mødested ved scenen på Havnepladsen.

13.30-15.00: Streetfodbold - Aarhus Katedralskole (punkt C)
3.G elever fra Aarhus Katedralskole spiller streetfodbold på den ene boldbane. 

13.30-19.00: Mal et kæmpe kridt-maleri (punkt F)
Hjælp gadekunstner Nicolai Juhler med at tegne et kæmpe kridt-maleri på den nye havneplads mellem Toldboden og Navitas. Du får dit eget stykke asfalt til rådighed, som du må udsmykke med kridt, præcist som du vil. Alle kan være med – børn som voksne.

13.30-19.00: Udstilling om havnepladserne på Hack Kampmanns Plads - Realdania og Aarhus Stadsarkiv (punkt K)

13.30-19.00: MoBibliotekscyklen - Aarhus Kommunes Biblioteker (punkt D)
Kom forbi MoBibliotekscyklen og lån en havnehistorie eller hør en søfortælling. Du kan også folde papirsbåde af gamle bøger og søsætte et ønske for byen.

14.00-14.15: Springopvisning - Vik Gymnastik, Springcenter Aarhus og Den Blå Rambla (punkt I)
Gymnaster fra VIK Gymnastik laver et 15-minutters spring-rytme show på havnepladsen. Kom og se det flotte show.

14.15-15.15: Kom og prøv springgymnastik - Vik Gymnastik og Springcenter Aarhus (punkt I)
Kom og prøv gymnastikredskaber. Vik Gymnastik og Springcenter Aarhus sætter redskaber frem, så der er mulighed for at prøve at hoppe på Airtracken, slå en kolbøtte m.m.

14.00-19.00: Golfaktiviteter - Lyngbygaard Golf og Den Blå Rambla (punkt H)
Kom og spil golf-pong hos Lyngbygaard Golf med mulighed for at vinde gode præmier.

14.30-15.30: Mød spillere fra byens superligahold og maskotten Aros - AGF (punkt B)
På fodboldbanen kan du møde spillere fra AGF’s Superligahold, spille fodbold og få en autograf og måske også en selfie. Isbjørnen Aros kommer også og spiller fodbold med AGF’s spillere. Han har sin selfiekonkurrence med; #miggoaros, hvor du kan vinde fodboldbilletter, hvis du tager en selfie med Aros og poster den på dit sociale medie bagefter.

14.30-16.00: Oplev et hav fuld af liv med naturformidler Bjarne Golles - Center for byens anvendelse, Aarhus Kommune (punkt D)
Aarhusbugten er fuld af liv. Kom hen forbi naturformidler Bjarne Golles og kig ned i hans balje med dyr fra bugten og hør ham fortælle om de forskellige dyr, der lever i Aarhusbugten.

15.00-18.00: Pumptrack cykelbane - DGI Østjylland (punkt J)
Ta' en tur på DGI’s specialbyggede cykelbane, hvor du har mulighed for at lave hop, køre på pukler og mærke centrifugalkraften i de skarpe kurver.

15.00-18.00: Smag på havet - Natur Retur og Den Blå Rambla (punkt D)
Natur Retur har specialiseret sig i at bruge Aarhus’ lokale natur i madlavning. De har især haft fokus på alle de muligheder der findes i havet, hvor det bugner med spiselige sunde lækkerier. Så kom og lær om de forskellige tangarter der findes langs kysten i Aarhus, smag deres tangpesto, tangchips eller carrageentangbudding, prøv og fange en strandkrabbe fra molen og find ud af hvornår det er bedst at finde blåmuslinger.

15.00-18.00: Prøv Miljøkajakken - Kayak Republic og Den Blå Rambla (punkt D)
Kayak Republic har krydset Storebælt med deres Miljøkajak. Kom og hør om deres tur og prøv kajakken! Du får mulighed for at gøre noget godt for miljøet, imens du kan nyde havnefeststemningen fra vandsiden. Kajakerfaring er ikke et krav, du skal blot være fyldt 18 år eller ledsages af en voksen. Vi glæder os til at jer – miljøet vil elske dig for det!

15.00-19.00: Qi Gong for alle - Qigongklubben i Aarhus og Den Blå Rambla (punkt E)
Kom og prøv den kinesiske motions/gymnastikform Qi Gong sammen med erfarne udøvere fra Qigongklubben i Aarhus. Qi Gong udføres med langsomme flydende bevægelser.  Nogle mennesker dyrker Qi Gong for at vedligeholde det gode helbred, andre gør det for at hjælpe problemer med knæ, hofter, ryg skulder, nakke, hjerte og kredsløb. Eller på anden måde er lidt ude af balance, om det er fysisk eller psykisk. Qi Gong er en sundhedsfremmende Aktivitet, den er nem at lære og let at gennemføre.

15.30-16.15: Stomp, percussion og åben workshop - Aarhus Musikskole (punkt A)
Kom og spil med Aarhus Musikskoles to trommenørder Jais Poulsen og Per Kolling i et kæmpe stompband. Stompbandet opstår lige på stedet (kræver ingen forkundskab), og får det nye bolværk til at ryste!! Alle kan være med - unge som gamle, katte som hunde, børn og voksne og pølsemænd og koner! Gå efter lyden, så finder du det!

15.30-17.00: Fællesdans - Kom og Dans Aarhus (punkt G)
Kom og tag en sving om på dansegulvet med danserne fra Kom og Dans Aarhus. 

16.00-16.30: Golfshow med Thomas Bjørn - Made In Denmark (punkt E)
Den danske Ryder Cup kaptajn, Thoms Bjørn, kommer for at skyde åbningen af De Bynære havnearealer i gang. Samtidigt slår han et slag for golfturneringen Made In Denmark, der fra 2018 kan opleves i Østjylland.

16.00-16.30: Crossfit-opvisning - Aarhus Crossfit (punkt C)

16.15-17.00: Havnevandring - Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue og Realdania By og Byg (punkt A)
Tag med på havnevandring med landskabsarkitekt Kristine Jensen fra Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue og projektchef Peter Fangel Poulsen fra Realdania By og Byg. Mødested ved scenen på Havnepladsen.

16.00-17.30: Løb på rulleskøjter med Aarhus Derby Danes (punkt F)
Kom og mød de seje kvinder fra Aarhus Derby Danes og oplev den spændende sport roller derby. Roller derby er en kontaktsport på rulleskøjter, der foregår i et højt tempo og som måske bliver din nye sport! Medbring gerne selv rulleskøjter - enten side-by-side eller inliners og så vil vi introducere dig til nogle øvelser samt selve spillet. Vi viser dig, hvordan du bremser, stopper, laver shuffles og finter rundt om dine modstandere. Derudover kan du også få en lille smagsprøve på, hvordan en kamp ser ud.

16.30-17.30: Basketballaktiviteter - Bakken Bears og BørneBasketFonden (punkt B)
Oplev Bakken Bears på pladsen. Kom og test om du kan slå en Bears-bjørn i skudkonkurrencer eller 1 mod 1. I samarbejde med Børnebasket Fonden kan du prøve at spille streetbasketball eller spille børnebasketball. Der vil være mulighed for Selfies med Bearsspillerne.

16.30-17.30: Kom og prøv crossfit - Aarhus Crossfit (punkt C)

16.45-17.30: Stomp, percussion og åben workshop - Aarhus Musikskole (punkt A)
Kom og spil med Aarhus Musikskoles to trommenørder Jais Poulsen og Per Kolling i et kæmpe stompband. Stompbandet opstår lige på stedet (kræver ingen forkundskab), og får det nye bolværk til at ryste!! Alle kan være med - unge som gamle, katte som hunde, børn og voksne og pølsemænd og koner! Gå efter lyden, så finder du det!

17.00-17.15: Opvisning - Flying Superkids Junior (punkt I)
Se Flying Superkids JUNIOR optræde på havnepladsen. Flying Superkids JUNIOR er holdet for de gymnaster, der er på sidste trappetrin op til at være en del af Flying Superkids. Juniorholdet består af ca. 25 gymnaster i alderen 6-12 år og optræder med en blanding af gymnastik, spring, akrobatik, dans & tumbling.

17.00-17.30: Poetry Slam - HAPS Poetry (punkt A)

17.30-17.45: Speedforedrag med sprogforsker Michael Ejstrup ”Hvad vi aaaaarhusianere siger og gør” (Folkeuniversitetet) (punkt A)
Sprogmanden Michael Ejstrup ønsker tillykke med den nye flotte havnefront og funderer lidt over, om de fleste er de bedste eller bare de fleste.
 
17.00-19.00: Showsejlads i havnebassinet - Sejlsportsligaen (punkt L)
Sejlsportsligaen sejler torsdag showsejlads i havnebassinet. Kom og oplev de seks flotte J/70 både. Sejlsportsligaen er at finde i havnebassinet torsdag eftermiddag under åbningen af De Bynære Havnearealer, da de fra fredag til søndag skal sejle Danmarksturnering for klubhold med op til 45 sejladser fra fredag til søndag. Så kom og oplev dem til åbningen - og igen resten af weekenden!

18.00-18.15: Speedforedrag om havnens historie med stadsarkivar Søren Bitsch Christensen - Aarhus Stadsarkiv (punkt A)
Aarhus Havns historie fortalt på 15 minutter... Det kan godt lade sig gøre! Kom og hør stadsarkivar Søren Bitsch Christensen fra Aarhus Stadsarkiv holde et kort og spændende foredrag.

19.00-19.50: Koncert med Bogfinkevej - Aarhus Festuge (punkt A)
Aarhus forstår sig på at opfostre de helt store raptalenter, og det nye skud på stammen er hiphoptrioen Bogfinkevej. De tre Aarhusdrenge, der startede bandet for blot to og et halvt år siden, spiller feel-good rap med hiphopattitude, der passer godt til byens hoodmiljø. Trioens første EP, ’Helt Stil’ udkom i maj i år og indeholder selvfølgelig kæmpehittet ’Smilets By’ og ørehængeren ’Iben Hjejle’. Musikken er produceret af Es, der har samarbejdet med andre Aarhusrappere såsom Johnson og L.O.C og derfor har respekt for drengenes loyalitet over for byen og deres mission. Og missionen er simpel: At have det sjovt på den uprætentiøse Aarhusmåde!

21.00-22.15: Koncert med Folkeklubben - Aarhus festuge (punkt A)
Folkeklubben er ét af Danmarks mest hårdtarbejdende orkestre. De fleste sange på det seneste album, 'Slå flint!', er skrevet og indspillet under en heftig turnéaktivitet, der har spændt vidt; fra sognegårde, kroer og musikforeninger over rockklubber, spillesteder og festivaller. Det er rendyrket folk, store (p)opsange samt hårdtslående rock’n’roll, bundet sammen af dét tekstunivers, der umiskendeligt er Folkeklubbens.


Få gratis cykelservice, når du parkerer din cykel (punkt M)
Aarhus Cykelby står klar med gratis cykelservice fra kl. 15-21. Så lad din cykel blive tunet, mens du deltager åbningen af havnefesten!

Hele dagen spiller DJ STUF fra scenen (punkt A)

Mad og drikke

Der vil være mulighed for at købe både mad og drikke på havnepladsen fra følgende:

  • Mefisto
  • BKI Airstreamer
  • The Fish Project
  • Crepes
  • Pedros
  • CheerUp
  • Is fra Øer
  • Øl og vand fra Carlsberg

Der serveres kun alkohol til personer over 18 år. Husk derfor gyldigt billed-ID, hvis du ønsker at købe alkohol.
 
 

Opdateret: 04.9.2017

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Kommunikation

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code